TIHANYI BERNADETT

Kutyám neve és fajtája: Egy  golden retriever – Hermész – gazdája vagyok.
Számomra a kutya és amiért szeretem: Mióta az eszemet tudom, volt kutyám. Hermész biztos pont az életemben. Ha boldog vagyok csalafinta szemeivel velem nevet, és néma megértéssel bújik hozzám, amikor “beborul” a fejem felett. Hiszem, igaz a mondás, hogy  “A kutya az ember legjobb barátja”.
Amiért a Tükör Módszert választottam: Amikor a 16 éves spániel keverék kutyám végleg elaludt, akkor döntöttem el, hogy a következő kutyámmal teljesen új alapokra helyezem a kapcsolatunkat. Korábban  a közös programok kimerültek a sétában, és soha nem engedtem el pórázról. Zavart, hogy nem értettem séta közben miért viselkedik félénken vagy éppen megmagyarázhatatlan módon a kutyám. A neten való keresgélés során rátaláltam az Ebtanoda honlapjára, ott olvastam először a Tükör Módszerről. Azonnal megfogott, hogy a kutyákat pozitív megerősítéssel, minden kényszer nélkül tanítják.
Számomra az Ebtanoda: Az Ebtanoda ajtót nyitott a kutyák világára és segített abban, hogy jobban megismerjem önmagam.
Legemlékezetesebb pillanat kutyámmal és a Tükör módszerrel: Remegett a gyomrom, amikor egy séta alkalmával lecsatoltam a pórázt Hermészről, és sikítani tudtam volna, amikor láttam hogy jött velem, és visszajött, amikor eltávolodott tőlem.
Legkedvesebb emlékem az Ebtanodán: Rengeteg érdekes pillanat történt velünk, nehéz lenne egyet kiragadni. Inkább úgy mondanám, hogy a kapcsolatunk folyamatos fejlődése gyönyörködtet, amit elősegítenek a sulin szervezett életmódprogramok.
Amiért az Ebtanoda csapatának tagja vagyok: A középfok után lehetőség volt csatlakozni megfigyelőként az Ebtanoda csapatához. Itt „külsősként” megfigyelhetem a kutyák egymás közti párbeszédét, amit nem tudok megunni. Minél többet látok, annál jobban szeretném megérteni őket, és egyben a saját kutyámat is.
Terveim az Ebtanodával és a Tükör Módszerrel: Remélem a sulin folytatott tevékenységem során még több csodálatos dolgot fedezek fel a kutyák viselkedésében és egymás közti kommunikációjában, és az így szerzett tapasztalatokat fel tudom használni az élet különböző területein. Valamint, segítséget tudok nyújtani a sulira érkező gazdiknak abban, hogy harmonikus kapcsolatot tudjanak kialakítani saját ebükkel.