LŐRINCZ KITTI


Kutyám neve és fajtája: Pocak a jack russel terrier.
Számomra a kutya és amiért szeretem: A kutya egy olyan élőlény, akivel az ember olyan kapcsolatot alakíthat ki, ami egyedi a világon. Minden gazdinak mást jelent a kutya. Lehet rá úgy tekinteni, mint egy gyermekre vagy élettársra, nekem Ők a legjobb barátaim.
Amiért a Tükör Módszert választottam: A Tükör Módszer biztosítja számomra a kutyámmal való tökéletes együttélést. Segít abban, hogy megértsem szavak nélkül és, hogy Ő viszont megértsen engem. A kutyám mutatja nekem a tükröt. Amilyen vagyok én, mindig olyan Ő. Amennyit formáltam rajta, míg ’’ felnevelkedtünk ” a módszerben, Ő pont ugyanannyit formált rajtam ez idő alatt.
Számomra az Ebtanoda: A második otthonom.
Legemlékezetesebb pillanat kutyámmal és a Tükör módszerrel: Maga az út amit bejártunk. Nincs konkrét pillanat, csak az egész folyamat. A kutyám belátta szüksége van egy vezetőre aki segít neki a ’’városi” életben. Ő lett a legjobb dolog az életemben.
Legkedvesebb emlékem az Ebtanodán: Amikor egy nap rájöttem arra, hogy nincs szükségem pórázra ahhoz, hogy a kutyám hűséges legyen, és vissza jöjjön, mikor hívom. Jó volt úgy elmenni sétálni, hogy a póráz nem a kutyámon volt rajta, hanem a zsebemben.
Amiért az Ebtanoda csapatának tagja vagyok: Amióta az eszemet tudom mindig is kutyát akartam. Arról álmodoztam, hogy lesz egy nagyon okos ebem, aki majd mindent tud. Póráz nélkül vihetem sétálni és jól kijön más kutyákkal. Ez ma már nem álom, hanem a valóság. Megkaptam a jack russelem és az interneten utána jártam milyen kutyaiskolák vannak. Rátaláltam az Ebtanodára és nagyon tetszett az egész módszer, amivel dolgoznak. Elkezdtünk oviba járni, majd az alap és középfokot is elvégeztük. Itt nem fejeztem be, megfigyelő lettem. Mára már én is segítek a kutyusoknak és gazdijaiknak, ahogy anno nekünk segítettek.
Terveim az Ebtanodával és a Tükör Módszerrel: Szeretek segíteni a kutyáknak abban, hogy minél jobban be tudjanak illeszkedni fajtársaik közé. A gazdáiknak, hogy Ők hogyan tudnak ebben segíteni. Valamint szeretem látni, hogy egy-egy páros milyen utat jár végig, honnan hova jutnak el.