MANTRAILING

                                                                                   SZIMAT! KERESD!

                                                                    ERRE MENT? ARRA BÚJT?

                                                            ITT JÁRT, ÉRZEM…

                                                  FIGYELJ, MUTATOM!

                                         KÖZEL VAGYUNK, GYERE MÁR!

                                 ITT VAN, Ő AZ!

                        EGY KUTYA, EGY GAZDA… EGY CSAPAT.

                                EZ A…

                                       MANTRAILING!

 


Mi ez a sport:

A mantrailing a kutyás keresés egy viszonylag új ága, amiben ötvöződnek a klasszikus nyomkeresés és a területkutatás elemi is, de -többek között ezen ötvöződésből adódóan is – jóval  szélesebb körben (akár városban, akár mezőn, télen és nyáron, nappal és éjjel) használható keresési módszer… és kutyás sport! Mert kifejezetten sportos elfoglaltság egy -már jól képzett- kutyával együtt loholni sok száz méteren, árkon-bokron keresztül……miközben kutyánkban buzog az ősi keresőösztön, folyamatosan érzékeli és értékeli a külvilág szagmintáit…és még minket is “húznia kell” a póráz végén…
Tehát igazi “3 az 1-ben”, fizikai, szellemi és ösztönenergia kielégítés!

Kinek ajánljuk:
Bárkinek, aki szereti a mozgalmas gyakorlásokat, élvezi a meglepő kihívásokat, szeretné jobban érteni kutyája kommunikációját. A tömpe orrú fajtákat kivéve, akik fizikai adottságaik okán (módosult szaglószervek) kevésbé jó nyomkeresők, szinte bármilyen fajtájú, korú kutyának ajánlható. Habár a mantrailing csapatmunka (min. 2 ember és egy kutya), viszont szinte bárhol és bármikor gyakorolható, így a „nem órarend szerint élőknek” ideális életmód-program lehet. Jó választás lehet a nem vadászó vadászkutyások számára is, hiszen kutyáik az „igazihoz” nagyon hasonló munkát végezhetnek.

Amit a mantrailing adhat:
A képzés sokoldalúságából adódóan érdekes és szórakoztató gyakorlásokat szervezhetünk, hiszen egy fán gubbasztó embertől a kávézó teraszán üldögélőig bárki lehet a „célszemély”. Persze komoly része is van a mantrailingnek, mert amellett, hogy jól szórakozunk, rengeteget tanulunk kutyáink jelzéseiről, reakcióiról, amit a mantrailingen kívül a hétköznapokban is jól hasznosíthatunk.