AGILITY

 
 

                                                             SEBESSÉG…

                                             IRÁNYÍTÁS…

                                HARMÓNIA…

                     PILLANATOK…

              REZDÜLÉSEK…

       EGYÜTTMŰKÖDÉS

        ÖSSZHANG…

             ÉLETÉRZÉS…

                        EZ AZ…

                         AGILITY!

 
  
 
 Mi ez a sport:
Az agility világszerte az egyik legnépszerűbb kutyás sport. Az agility pálya különböző típusú akadályok sorából áll, amit előre meghatározott sorrendben kell hiba nélkül, a lehető leggyorsabban teljesíteni. A pálya vonalvezetése, az akadályok sorrendje mindig változik, így sosem lesz belőle unalmas, előre betanított feladatsor. Mindig új kihívás elé állítja a kutya-gazda párost.

Kinek ajánljuk:
Bárkinek, aki rendszeresen, heti két alkalommal energia levezetést szeretne biztosítani a kutyájának. Versenyzésre elsősorban gyors, fordulékony, könnyű csontozatú kutyákat érdemes választani. Hobbiként szinte bármelyik fajtával űzhető. Különösen jó energia levezetés mozgékony kutyák számára, de a közös mozgás a gazdikat is fitten tartja.

 

Amit az agility adhat:
A sport a kutyák számára remek közös akció a gazdáikkal, emellett fejleszti a kutya taníthatóságát, irányíthatóságát, ügyességét, együttműködő készségét. Erősíti a felvezető problémamegoldó képességét, reakcióinak gyorsaságát, állóképességét és a kutyával való kommunikációjának minőségét is. A pályán a gazdának és  kutyájának pillanatok alatt kell egymásra reagálniuk. Ez a folyamatos kommunikáció nagyban erősíti a kutya-gazda kapcsolatot, hiszen a gyors reakcióhoz jól kell ismerniük egymás rezdüléseit is.