JANCSI KRISZTINA

Kutyám neve és fajtája: Trico, aki terrier keverék.
Számomra a kutya és amiért szeretem: Furcsa módon a családom egyik tagja sem kutyás. Én gyerekkorom óta vonzódom az állatokhoz, különösen a kutyákhoz. Kutyát tartani számomra életforma. A legdrágább idő az, amit a kutyámmal és kutyák között tölthetek. Annak kifejtésére, felsorolására, hogy mit szeretek benne, nincs elég ideje senkinek, hogy végighallgassa.
Amiért a Tükör Módszert választottam: A Tükör Módszer nem csak a kutyákkal való kommunikáció megértésében, hanem az élet más területein is segített felnőni. Rádöbbentett, hogy nekem kell változni,  ha változást szeretnék a környezetemben, magam körül.
Számomra az Ebtanoda: Az Ebtanoda suli az a hely, ahova mindig szívesen megyek. Itt sosem unatkozom, mindig van mit tanulni, nézni, megbeszélni, kérdezni és persze a legfontosabb, mindig vannak itt kutyák.
Legemlékezetesebb pillanat kutyámmal és a Tükör módszerrel: A legemlékezetesebb pillanat az volt számomra, amikor a sulin tanultak szerint – több hónap következetes és tudatos viselkedés, tanítás után- az én önfejű, mindent  megoldó kutyám kifordult egy kényes szituációból. Akkor már tudta, hogy ott vagyok én és megoldom, mert meg tudom oldani.
Legkedvesebb emlékem az Ebtanodán: A legérdekesebb pillanatok közé sorolom azokat, amikor észreveszem, hogy AZ a kutya, AZ nem ilyen volt, AZ a gazdi jó irányba indult el… Ezek a felismerések mindig nagyon érdekesek számomra.
Amiért az Ebtanoda csapatának tagja vagyok: Erre nem tudok rövid választ, sőt, talán pontos választ sem. Megpróbálom a kezdetektől felvázolni a történetem és a végén már nem lesz kérdés, hogy miért is csatlakoztam. Valahogy egyértelmű lesz. Az Ebtanoda pécsi csapatával és a Tükör Módszerrel akkor ismerkedtem meg, amikor új kutya érkezett hozzám.  Úgy éreztem túlnőtt rajtam ez a négylábú. Az alapfokú tanfolyam első óráján az ájulás kerülgetett, amikor el kellett engednem Tricot szabadon, a többi kutyával. Biztos voltam benne, mint ahogy a megszokott környezetében, úgy itt is pillanatok alatt rendet tesz…és annak sosem volt jó vége. Persze semmi nem történt, sem velem, sem Tricoval, sem a többi kutyával. Az oktatók és segítők hozzáértése, nyugodtsága hamar ráébresztett, hogy a kulcs az én kezemben van, és igen, én is meg tudom oldani. Tetszett az a harmónia, az a tökély, amit ott tapasztaltam. A kiegyensúlyozott kapcsolat ember és kutya között. Kíváncsi voltam, hol van a vége. A középfokú tanfolyamot már ájulás nélkül vettem (na jó, a vizsgát leszámítva). Ezután jött az életmód program, majd a lehetőség, hogy megfigyeljek és a bemutatócsoport. Továbbra is hajtott a kíváncsiság, hogy mindent megtudjak a kutyákról. Függő lettem. Ebtanoda és kutya függő. Rájöttem, hogy nincs vége, sose lesz vége. Így hát észrevétlenül, itt ragadtam. Csatlakoztam.
Terveim az Ebtanodával és a Tükör Módszerrel: Igazság szerint sosem gondolkodtam ezen, nem is vagyok az a tervezgetős típus. Szeretek a sulin lenni, szeretem a csapatot, tanulni, tanulni, tanulni és tapasztalni szeretnék… és  hát KUTYÁK !