FRISBEE

 

                                                                                                   FELSZABADULTSÁG…

                           KIKAPCSOLÓDÁS…

                                                 SZABADSÁGÉRZET…

                                                           ÖSSZHANG…

                                                 SEBESSÉG…

                                           IZGALOM…

                      TECHNIKA…

                ÖSSZPONTOSÍTÁS…

                        EZ A…

                         KUTYÁS FRISBEE!

 

Mi ez a sport:
A kutyás frisbee Magyarországon nem annyira elterjedt sport, de szerencsére egyre többen kezdik megismerni. Leginkább két részre osztható, egy távolsági és egy freestyle ágazatra. A távolsági versenyszám lényege, hogy adott időn belül egy előre meghatározott pályán a lehető legtávolabbi zónába a legtöbb eldobás-elkapás  teljesüljön és az így szerzett pontok alapján rangsorolják a versenyzőket. A freestyle lényege pedig, hogy 1,5-2 perces, úgynevezett előre betanult és koreografált kűrőket mutasson be a kutya-gazda páros a bírók előtt, akik több szempont alapján értékelik a versenyzőket.

Kinek ajánljuk:
Bárkinek, aki akár hobbi, akár versenyszerűen szeretné ezt a sportot kipróbálni a kedvencével. Nagy előny, hogy csak egy-két korongra és egy egyenletes talajú területre van szükség a gyakorláshoz. Sokan gondolják, hogy a gazdik csak állnak és dobálják a korongokat, de ez nem így van. Egy jó edzés végére ők is elfáradnak és már az első alkalom után érzik, hogy ez nekik is egy jó mozgási lehetőség és közös aktivitás a kutyájukkal.

Amit a kutyás frisbee adhat:
A sport a kutyák számára remek közös akció a gazdáikkal, emellett fejleszti a kutya koncentrációját, irányíthatóságát, ügyességét, együttműködő készségét és mozgás koordinációját. Ez a sport egy olyan közös mozgási lehetőség ahol a gazdinak nagyon összhangban kell lennie a kutyájával és ismernie kell a sebességét, mozgását hiszen nagyon fontos a pontos és megfelelő időzítés. A freestyleban mindenki egyedi, személyre szabott kűröket tanulhat meg, ami nagyon látványos és élvezetes a páros mindkét tagjának.