KUTYAÓVODA

Alapvetően minden ovis korú ebnek és gazdájának ajánlott. Elsődleges célunk a kölyökkori szocializáció, illetve hogy már a kezdetektől segítsük a gazdákat a kutyus helyes nevelésében, a megfelelő kutya-gazda viszony kialakításában.
Iskolánkon a nápolyi masztiff-tól kezdve a törpe tacskóig minden kutyafajta lehetőséget kaphat arra, hogy szabadon találkozhasson fajtársaival.

Miért rágja a pórázt?

Hogyan érhetem el, hogy  jöjjön amikor hívom?

Hogy érhetem el a szobatisztaságot?

Hányszor és mivel etessem?

Hogy érhetem el, hogy ne egyen meg mindent, amit talál?

Oda engedhetem más kutyákhoz? Bevihetem kutyafuttatóra?

El kell vinnem sétálni, nem elég a nagy kert?

Mikor és hogyan kezdhetem el tanítani?

Ha beengedem a házba azzal elkényeztetem?

Mindent szétrág, harapdálja a kezem, felugrál. Mit tegyek?

Szocializáció és ingerszoktatás:
Kölyökkorban a kutyák nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak, ezért szoktuk ezt az időszakot szivacskorszaknak is nevezni. Ebben a korban szerzett tapasztalatok, élmények hatással vannak a kutyák személyiségfejlődésére, felnőttkori viselkedésére. Ezért kiemelten fontos, hogy már kölyökkorban megismerjék az őket körülvevő világot, hozzászokjanak a városi élet ingereihez. Játékos, jutalmazásra épülő feladatokon keresztül szoktatjuk hozzá a kölyköket különböző ingerekhez, amelyek megijeszthetik őket (pl. erős hangok, furcsa tárgyak, ismeretlen emberek, idegen kutyák).

Kutya-kommunikáció:
A foglalkozásokon a kölyökkutyák póráz nélkül, szabadon, szakértő oktatói felügyelet mellett ismerkedhetnek meg társaikkal. Játék közben megtanulják a közösség szabályait, a kommunikáció formáit. Ennek köszönhetően elkerülhetővé válik, hogy felnőtt korukban agresszívak vagy túlzottan félősek legyenek más kutyák jelenlétében. Fontosnak tartjuk, hogy a gazdák megismerjék és megértsék a saját, illetve más kutyák jelzéseit. Beszélünk a szabadon futkározó, egymással játszó kutyák viselkedéseiről, arról, mi számít még játéknak és mikor kell közbe lépni, melyik az a kommunikáció, amely verekedéshez vezethet. Kutyaódánkban a biztonságos környezetért segítőink felelnek.

Tanítás:
Iskolánk a kutya
tanításában a klikker-módszert követi, amely kizárólag pozitív megerősítést, jutalmazást használ, így a kutya együttműködésére épül. Ennek köszönhetően akár 8 hetes korban elkezdhető a kölykök játékos tanítása, amely segít levezetni a fölös energiákat és ezzel együtt építi a kutya-gazda kapcsolatot is. Mivel az oktatás a kutyák egyéni érettségéhez mérten, saját tempójukban, játékos formában történik, így mind a gazda, mind a kutya számára élvezetes.