KÖZÉPFOKÚ TANFOLYAM

Aki  felismeri saját illetve más kutyák jelzéseit.

Aki képes önállóan kezelni, irányítani a kutyáját szinte minden élethelyzetben.

Saját terve van a még fennálló problémák megoldására.

Ismeri a klikkeres tanítás mind a 6 változatát és ki tudja választani az adott feladat típusnak, önmagának és kutyájának a legmegfelelőbbet.

Tisztában van saját maga illetve kutyája képességeivel, határaival.

Olyan életmód programot választ, amely megfelel a kutya-gazda páros igényeinek, képességeinek és amely a kutya számára biztosítja a felesleges energiák levezetését is.

 

Tanítás:
A tanítás során tükröt kapunk a kutyánktól, hogy mit csinálunk jól illetve rosszul. Nem csak az az elsődleges cél, hogy egy adott feladatot megtanítsunk a kutyának, hanem az út, amelyen eljutunk a célig. Eközben megismerhetjük önmagunkat és a kutyánk képességeit. A középfokú tanfolyam végén a párosok ügyességi vizsgát tesznek, amely a kutya irányíthatóságára helyezi a hangsúlyt. A vizsga feladatok és egyéb trükkök tanítása révén ismerik meg a gazdák a klikkeres tanítás mind a 6 típusát. Tudatosan dönthetnek arról, hogy egy adott trükk, feladat megtanításakor a klikkeres tanítás melyik fajtája számukra  a legcélravezetőbb.

Ösztönkezelés:
Célunk, hogy a gazdák „zsebre tett” kézzel, magabiztosan tudjanak együtt élni a kutyájukkal! A középfokos előadás után a gazdák birtokába kerül minden szükséges tudás, hogy felismerjék azokat a helyzeteket, ahol a kutyájuk viselkedését kontrollálni kell. Rendelkeznek az ehhez szükséges technikákkal, amelyekkel azt eredményesen, a kutya számára egyértelmű módon tudják végrehajtani. Az oktatói támogatás mellett a gazdákból álló szakértői csoportok is segítik a fejlődést. A középfokú tanfolyam eredménye a kutya kézben tarthatósága bármely zavaró inger, körülmény esetén is.

Életmód:
A kutyában felgyülemlett energiák viselkedés zavarokhoz, betegségekhez vezethetnek. A mindennapi teendőik mellett azonban nem mindig jut időnk több órát foglalkozni a kutyával. Célunk, hogy a gazdák megtalálják azt az életmód programot, amellyel rövid idő alatt, hatékonyan, a páros számára is élvezetes módon vezeti le a kutya felesleges energiáit. Rövid bemutató keretein belül betekintést nyerhetnek különböző kutyás sportokba : agility, frisbee, mantrailing, ösztönkontroll tréning.