ALAPFOKÚ TANFOLYAM

 

A gazda megismeri saját kutyája viselkedését, jelzéseit, megérti, hogy mit miért csinál.

Elsajátítja a klikkeres tanítás alapjait, mellyel a feladatok gyakorlása  mind a gazda, mind a kutya számára  élvezetes.

A kutya megfelelő módon szocializálttá válik, fajtársaival viselkedése nem lesz agresszív vagy túlságosan félős.

A gazda eléri, hogy a kutyája különböző ingerek ellenére is együttműködő legyen.

A kutya nagyobb inger esetén is behívható lesz.

A gazda képes lesz irányítani kutyáját a hétköznapi környezetben , kontrollálni tudja viselkedését (városi séta, talált élelem, szembe jövő idegen kutya / ember stb ..) esetén is.

 

Tanítás:
Iskolánk a kutya tanításában a klikker módszert követi, amely kizárólag pozitív megerősítést, jutalmazást használ, így a kutya együttműködésére épül. Az alapfokú tanfolyamon az alap engedelmes feladatok tanítására helyezzük a hangsúlyt: ültetés, fektetés, helyben maradás, lábnál követés pórázon és anélkül. A tanulást sosem késő elkezdeni! A Tükör Módszer előnye, hogy idősebb kutyáknál is komoly változásokat lehet elérni.  A foglalkozásokon a kutyák póráz nélkül, szabadon mozoghatnak, játszhatnak, amíg a gazdák a csoportvezető oktatóra figyelnek. Ezalatt a kutyákat szakképzett segítők kezelik, építik a helyes viselkedéseket, a félős kutyákat magabiztosabbá teszik, a vehemensebb ebeket leállítják, ha szükséges.

Ösztönkezelés:
Ahhoz, hogy különböző élethelyzetekben irányítani tudjuk a kutyát, meg kell értenünk mit, miért csinál. A tanfolyam 3. órája egy kutya nélküli előadás a gazdák számára, ahol rengeteg információt tudhatnak meg ebben a témában. A tanfolyami tematika figyelembe veszi egy városi kutyatartó igényeit, akinek a tanításos feladatok mellett fontos, hogy kutyája
-különböző ingerek esetén is kiegyensúlyozott, semleges maradjon
-laza pórázon sétáljon, ne rángasson
-ne egye meg a talált élelmet
-engedély nélkül ne szálljon ki a kocsiból .
Ezeket a szituációkat nem csak az iskolán, hanem egy alkalommal, városi környezetben is gyakorolják a kutya-gazda párosok.

Életmód:
Ahhoz, hogy egy kutya kiegyensúlyozott, egészséges legyen, lehetőséget kell adni számára, hogy levezesse felesleges energiáit. A kizárólag fizikai lefárasztás nem mindig vezet eredményre, hiszen a kutyák a szellemi feladatokat is igénylik.