BOSCH MÓNIKA


Kutyám neve és fajtája: Zeusz, német juhászkutya kan.
Számomra a kutya és amiért szeretem: A kutya számomra nagyon sok mindent jelent: figyelmet, törődést, ragaszkodást, szeretetet, együttérzést, boldogságot, nagy sétákat és játékot. Hű barát és társ, tiszta szívű és őszinte.
Amiért a Tükör Módszert választottam: A Tükör Módszer számomra a felismerést jelenti, hogy kutyám viselkedésével igazából az én bizonytalanságomat, határozatlanságomat és következetlenségemet tükrözi vissza. Nehéz ezzel szembenézni, de Tükör Módszer egy olyan kulcsot ad a kezembe, mely hozzájárul kutyám és önmagam jobb megismeréséhez, tudatos kapcsolat kialakításához.
Számomra az Ebtanoda: Egy jó csapat, ahol garantált a jókedv, mindenki kedves, és segítőkész a másikkal.
Legemlékezetesebb pillanat kutyámmal és a Tükör módszerrel: Nehéz visszaemlékezni a legemlékezetesebb pillanatra, hiszen ez a módszer egy folyamatról szól. Arról a folyamatról, amelyben mind a kutya, mind pedig a gazdája kölcsönösen megismerik és megértik egymás érzelmeit, testbeszédét és viselkedését. Talán azt a pillanatot tudnám kiemelni, amikor először éreztem azt, hogy a kutyám rám figyel, nem az oktatóra, nem a társaira, hanem csakis rám. Ez egy áttörést volt, ami korántsem jelentette a folyamat végét, de fontos pontját képezte.
Legkedvesebb emlékem az Ebtanodán: Viszonylag kevés olyan pillanat létezik egy kutyaiskolában, ami nem mondható érdekesnek. A legérdekesebbnek talán azok a pillanatok számítanak, amikor vagy a kutya, vagy a gazdája szinte ösztönösen alkalmazza a már megtanultakat, vagy esetleg olyat tesz, amit addig nem tudott elsajátítani. Ez mindig érdekes reakciókat vált ki mindkét fél részéről. Vagy az, amikor a kétlábú barát végre rádöbben, mi az, ami addig gátat jelentett közötte és a kutyája között.
Amiért az Ebtanoda csapatának tagja vagyok: Mindenképpen szerettem volna kipróbálni magamat egy új, meglehetősen sok kihívással bíró szerepben. Évek óta emberekkel dolgozom, ami sokszor nem könnyű és rá kellett döbbenjek, hogy a kutyákkal való együttműködésben szerzett tapasztalatokat még a hétköznapi életben és a munkámban is tudom kamatoztatni.
Terveim az Ebtanodával és a Tükör Módszerrel: Célom, hogy minél jobban megismerjem a Tükör Módszert, ez által a kutyák viselkedését, melyet hatékonyan alkalmazhatok saját kutyám nevelésében, képzésében.