BÁLINT ANNA

Kutyám neve és fajtája: Kutyámat Mézgának hívják, ötéves sima-szőrű foxterrier kan. Menhelyről fogadtam be egyéves korában. Nem volt nehézségektől mentes az első időszak, ezért kezdtük el a kutyaiskolát. Mára egy jól kezelhető kutyává vált- terrierekre jellemző kitartását, bolondságát megőrizve-, ehhez elsősorban nekem kellett sokat tanulnom. Jelenleg is több életmód programot űzünk (agility, mantrailing, ÖKT), ügyességi ágazatban vizsgára készülünk.
Számomra a kutya és amiért szeretem: A kutya számomra egy lenyűgöző élőlény volt mióta az eszemet tudom. Amíg kutya nélküli életet éltem, azt gondoltam, hogy nem lehet túl bonyolult a kezelésük. Első kutyásként azonban a befogadott terrierem ráébresztett arra, hogy bőven van mit megértenem a kutya-ember kapcsolatból. Amíg összecsiszolódtunk és gazdájává váltam, nemcsak róla tanultam rengeteget, hanem magamról is. Az önmagamról megszerzett tudás, tapasztalat az élet más területén is hasznosnak bizonyult. Mézgára családtagként tekintek, akiért felelős vagyok
Amiért a Tükör Módszert választottam: A Tükör Módszer segítségével megtanultam jobban érteni a kutyám jelzéseit és elsajátítottam a számára is érthető, egyértelmű kommunikációt. Így alakulhatott ki egy mindkettőnk számára élhető, élvezetes viszony köztünk, amire a kezdetektől vágytam. A Tükör Módszerben általában szeretem, hogy a tapasztalat alapján rugalmasan változik, fejlődik az igényekhez alkalmazkodva. Így mindig lehet újabb célokat kitűzni, kutyával közösen dolgozni.
Számomra az Ebtanoda: Az Ebtanoda az a hely, ahol szívesen töltöm az időmet saját kutyámmal gazdaként és segítőként/oktatóként egyaránt. Amikor tanfolyamra jártam kérdéseimet bármikor feltehettem, azokra használható és a gyakorlatban bevált tanácsokat kaptam. A kutyákkal kapcsolatos szakértelem mellett, mindig jutott idő rám is, hullámvölgyeimben a bíztatásomra. Közel áll hozzám ez a pozitív szemlélet, ami azóta is jellemző az Ebtanodára (és a Tükör Módszerre). Jelenleg az iskola számomra egy kutyás közösségi tér, ahol hasonló motivációval rendelkező, ám mégis sokszínű emberek tudnak egymással minőségi időt tölteni.
Legemlékezetesebb pillanat kutyámmal és a Tükör módszerrel: Nehéz egy pillanatot kiemelni. A kutyámmal kapcsolatban a legemlékezetesebb talán a mélypont, amikor a kutyaiskolába járás szükségessége megfogalmazódott bennem. A mindennapok során gyakran jut eszembe, hogy azóta mennyit fejlődtünk. Minden alkalom örömmel tölt el, amikor látom a kutyámon, hogy élvezi a közös akciókat.
A Tükör Módszerrel oktatóként/segítőként valamennyi kutya-gazda párossal van egy-egy emlékezetes pillanatom. Élmény látni, ahogy beérik a gazdik kitartó munkája, megszűnik egy-egy addigi nehézség. Valamint jó tapasztalni, ahogy egyre tudatosabbá válnak a mindennapokban is
Legkedvesebb emlékem az Ebtanodán: A sulin a kedvenceim azok a programok, amelyben sok kutya-gazda páros tud egyszerre részt venni, ilyenek például a kirándulások. Mindig nagy élmény, hogy harminc-negyven kutya gond nélkül megfér egymás társaságában.
Amiért az Ebtanoda csapatának tagja vagyok: Miután befejeztem a középfokot, szívesen tanultam volna még a kutya-kommunikációról, kutya-gazdi kapcsolatokról, ezért először megfigyelőként csatlakoztam a csapathoz. Több tapasztalatot szerezve fogalmazódott meg bennem annak az igénye, hogy én is aktívabban vegyek részt az Ebtanoda tevékenységében. Jelenleg alapfokon oktatóként és segítőként, valamint az óvodában találkozhattok velem. A csapatunkban szeretem, hogy különböző emberként eltérő nézőpontokkal is hatékonyan, egymást kiegészítve tudunk közösen dolgozni.
Terveim az Ebtanodával és a Tükör Módszerrel: Saját kutyámmal a célom a szabadidőnk aktívan töltése sportok, tanulás révén.  Energiáinak levezetése szükséges, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog kutya maradjon. Én magam szeretnék folyamatosan fejlődni, tapasztalatot szerezni, tudásomat mélyíteni, hogy a hozzánk forduló gazdik segítésében minél hatékonyabbá váljak. Szeretnék hosszú távon foglalkozni a kutyázással, mert egyszerűen élvezem.